Siyonizm katlediyor, emperyalistler ve işbirlikçileri timsah gözyaşları döküyor (28-12-2008)

Emperyalizm ve Siyonizm'in hedeflerinin başında Gazze'deki  Hamas hükümeti gelmektedir. Bugün Hamas sahiplendiği siyaset, dini ve ideolojik çizgi ne olursa olsun bugün Filistin halkının iradesini temsil etmektedir. Dolayısıyla Hamas'a yönelen ve onu şiddet ve zor yoluyla tasfiye etmeye çalışan Emperyalist ve Siyonist saldırganlığın hedefi de tüm Filistin halkıdır.

Siyonizm emperyalizmin Ortadoğu'daki ileri karakolu konumundadır.  İsrail Siyonizmi'nin baş destekçisi ABD ise göstermelik bir kınamada bile bulunmamış sadece sivillerin hedef alınmaması gerektiğini söyleyerek Siyonist katliama açıkça destek vermiştir. Türkiye'den ise iktidarı, muhalefeti ve Cumhurbaşkanlığı ile her zamanki ikiyüzlü tavır bir defa daha sergilenmiştir. Muhalefet lideri Baykal olanlardan üzüntü duyduğunu belirtmiş, Cumhurbaşkanı Gül'de üzüntülerini bildiren ve İsrail'i eleştiren açıklamalar yapmakla yetinmiştir. Başbakan Erdoğan ise, Ehud Olmert'i aramayı planladığını ama saldırı sonrasında fikrini değiştirerek aramaktan vazgeçtiğini sanki matah bir şey yapmış gibi kamuoyuna açıklamıştır. Hâlbuki Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı'nın dünyanın gözleri önünde işlenen bu katliam suçunun karşısında "küsmek"ten ve kınamaktan daha fazlasını yapabilmesi gerekirdi. Daha ötesini yapamıyorlar çünkü İsrail ile birlikte Türkiye, ABD'nin bölgedeki en önemli müttefiklerindendir. Ayrıca Türkiye ve İsrail çok sayıda ekonomik ve askeri ikili anlaşma ile bölgede işbirliği yapmaktadır. Filistin halkının mücadelesine destek verilmek isteniyorsa ya da İsrail vahşetine dur demek için bir şey yapmak gerekiyorsa bunun yolu ortadadır. Derhal İsrail ile ikili ilişkiler kesilmeli, devletin bölgedeki siyasi, diplomatik, ekonomik ve askeri olanakları Filistin halkının direnişine destek için seferber edilmelidir. Oysa göbeklerinden emperyalizme ve Siyonizm'e bağlı olan AKP, CHP ve diğer burjuva partilerinin tek yaptığı halkın duyarlılıklarını sömürmek ve işbirlikçiliklerine devam etmektir. Yaptıkları timsah göz yaşları dökmektir.

 Dünya burjuvazisinden ve emperyalizmden destek alarak bu kanlı katliamları yapan İsrail devletini durduracak güç, halkların dayanışması ve devrimci sosyalist mücadeledir. Bu durumda bizlere düşen bir kez daha emperyalizme ve Siyonizme karşı mücadeleyi yükseltmek ve ezilen Filistin halkıyla dayanışma göstermek olacaktır.

Filistin halkıyla dayanışmaya!

Yıkılsın Siyonist İsrail devleti!

ABD Ortadoğu'dan defol!

Türkiye'nin İsrail'le ilişkileri kesilsin Siyonizmle işbirliğine son!