Saldırı devam ediyor: Şiar Rişvanoğlu'na bir dava daha (23-07-2010)

Bu soruşturmalar ve ceza davasının yanı sıra Şiar Rişvanoğlu hakkında bu sefer de hukuk mahkemesinde İçişleri Bakanlığı tarafından tazminat davası açıldı. Davada Rişvanoğlu’ nun Adana’da bir portakal bahçesinde asılı olarak bulunan Azadiya Welat gazetesi dağıtımcısı Metin Alataş’ın şüpheli ölümüyle ilgili yaptığı basın açıklamasında “Emniyet Teşkilatı hakkında kişilik haklarına…” saldırdığı iddia ediliyor. İddiaya göre, Rişvanoğlu yaptığı açıklamayla, bu kişinin ölümünün şüpheli olduğunu dile getirerek polisin “şeref, namus ve onuruyla” oynamış oluyor. Emniyet Teşkilatı ve polislerin zedelenen onurunun bedeli olarak da 10 bin TL tazminat talep ediliyor.

Oysaki Ağır Ceza Mahkemesi savcılığınca bu konuda açılan soruşturma, Rişvanoğlu hakkında takipsizlik (yani suçun oluşmadığı) kararıyla sonuçlanmış bulunuyor. Yoldaşımız adeta (ceza – hukuk davası ayrımı bakımından) farklı bir alanda olsa da beraat ettiği bir eylemden dolayı fiilen tekrar yargılamaya maruz kalıyor. Yani hukukun her alanı sonuna kadar zorlanıyor.

Bu tür davalar, devrim mücadelesi içerisindeki kişilere karşı başlatılan saldırılarda “Türk Yargısı”nın en orijinal ve yeni icatlarından birisi. Ceza davalarıyla yıldıramayacağı kesimleri bu sefer de ekonomik olarak sıkıştırarak hareket edemez duruma getirme amacıyla başlatılan bu uygulamanın birkaç örneği daha bulunuyor. Yani bu tür davalar yakın zamanda her hak arama mücadelesinde veya aydınlatılması istenen her şüpheli olayın dile getirilmesinde sık sık karşımıza çıkacak gibi görünüyor.

Ancak soruşturmalar, tutuklamalar ve cezalar gibi, bu baskı yönteminin de bizleri yıldıramayacağını buradan bir kez daha duyuruyoruz. Ayrıca hakkında art arda açılan soruşturmalar ve davalara bakılırsa hem işçi sınıfı mücadelesi içerisinde yer alması hem de Kürt halkının mücadelesine her an destek vermesi nedeniyle yoldaşımız Şiar Rişvanoğlu üzerinde devlet tarafından özel bir baskı kurulmaya çalışıldığı ortada. Bu nedenle yoldaşımız şahsında devrim ve özgürlük mücadelesi yürüten tüm kesimlere yöneltilen bu saldırılar karşısında dost siyasi kamuoyunu 16 Eylül 2010 tarihinde Adana Özel Görevli 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek duruşmasında destek olmaya çağırıyoruz.

BASKILAR BİZİ YILDIRAMAZ!

DÜŞÜNCE VE İFADE ÖZGÜRLÜĞÜMÜZ ENGELLENEMEZ!

YAŞASIN DEVRİMCİ DAYANIŞMA!