Şafak Öğretmen yaşamak istiyor! (22-07-2010)

Ama Şafak Öğretmen için bir şans daha var. Amerika'da yeni kanser tedavi yöntemlerini deneyerek yaşama tutunmak istiyor. Bu tedavinin masrafları ise yüzlerce milyar, yani ancak masrafları devlet üstlenirse tedaviye başlamak mümkün. Bunun için ise yalnızca Sağlık Bakanlığı'nın tedavinin Türkiye'de yapılamayacağına dair bir kararı gerekiyor. Referanduma oy toplama derdine düşen Sağlık Bakanı lütfedip milletin sağlığıyla ilgilenecek olursa Şafak Öğretmen'in de bir şansı olacak. Şu ana kadar ona reva görülen ise sesini duyurmaya çalıştığı internet sitesinin kapatılması olmuş durumda.

Pazartesi günü başladığı açlık grevi kanser nedeniyle zayıf düşen bedenini iyice yoruyor Şafak Öğretmen'in. Yani çok zaman yok. Kararın acilen verilmesi gerekiyor. Geç olmadan gereken kararın çıkarılması için başta binlerce eğitim emekçisi ve atanamayan öğretmen olmak üzere işçi ve emekçilerin sesini yükseltmesi, duymayan kulaklara Şafak Öğretmen'in yaşama talebini duyurması gerekiyor.

Tekel işçilerinin eylemlerine başladığı yer olan ve TAYAD'lı ailelerden kot taşlama işçilerine, atanamayan öğretmenlerden mevsimlik şeker işçilerine, hak arama mücadelesine girip Ankara yollarına düşenler için adeta bir Kabe durumuna gelen Abdi İpekçi Parkı'nda açlık grevine devam eden Şafak Öğretmen'e destek vermek çok önemli. Sağlık hizmetlerinin ticarileşmesinin tam gaz devam ettiği günümüzde onun mücadele ederek alacağı bu hak aynı durumdaki birçok hasta için de umudun başlangıcı olabilir. Bunun yanı sıra Şafak Öğretmen'in mücadelesi aynı zamanda binlerce ataması yapılmayan öğretmenin durumunu hem gözler önüne seriliyor hem de gündem haline getiriyor.

İnanıyoruz ki Şafak Öğretmen yaşamak için başlattığı cesur direnişi kazanacak ve yaşamanın direnmek demek olduğunu herkese gösterecek!

Yaşamak Direnmektir!
Berxwedan Jiyane!