Mersin: “İşten atmak yasaklansın, işsize İş” yürüyüşü (27-12-2009)

Cumartesi günü  saat 13:00'te Mersin Büyükşehir Belediyesi önünde toplanıldı. DİP Girişiminin de içerisinde bulunduğu "İşten Atmak Yasaklansın Platformu" taş bina önünde bir süre bekleyişe geçti. Bekleyiş sırasında, ‘işten atmak yasaklansın, krizin faturası patronlara, Tekel işçisi yalnız değildir...' şeklinde sloganlar atıldı.

Yaklaşık 400 kişilik platform üyeleri, "İşten Atmalar Yasaklansın, İşsize İş! Ve TEKEL İşçisi Yalnız Değildir!" pankartlarını açarak Atatürk Caddesi'nden yürüyüşe geçtiler. Yürüyüş esnasında slogan ve ıslıklar hiç eksik olmadı.

Eylemciler arasında coşkuları gözden kaçmayan, geçen yıl hiç yılmadan mücadelesini sürdürüp grevlerini kazanan Mersin Liman direnişçileri de vardı. İşsizliğe karşı yürüyen grup Hastane Caddesi'ne geldiğinde burada polisin müdahalesiyle karşılaştı. Polis, araç trafiğinin yoğun olduğunu öne sürüp, grubun yolunu kesmek istedi. Buna karşılık eylemcilerin yürüyüşte kararlı olması nedeniyle polis yoldan çekildi. Yürüyüşe devam eden platform üyelerinin işsizlik ve Tekel işçileriyle ilgili sloganları çevredeki halk tarafından alkışlarla destek gördü. Hatta yürüyüş esnasında yoldan geçen araçlar kornalarıyla, balkondakiler ise ıslıklarla destek verdi. Özellikle halkın yoğun ilgisini alan eylemciler, ortalama yarım saatlik bir yürüyüşün ardından Metropol binası yakınındaki AKP il binası önüne geldiler. Geniş bir çevik kuvvet ekibi parti binasının önünde yerini almıştı. AKP önüne geçen grup burada yoğun bir şekilde AKP karşıtı slogan attı. Basın açıklamasını okumak üzere platform sözcüsü Adil Alaybeyoğlu sözü aldı.

Açıklamadan sonra eylemciler sloganlar ve alkışlarla eylemi sonlandırdı.

mersi20091226.jpg