Marmara'da yönetim baskısı ve çatışma (07-04-2010)

Faşist teröre karşı kendilerini savunmak zorunda kalan, geçtiğimiz iki sene içinde birçok saldırıya uğrayan 6 İletişim Fakültesi öğrencisine 6 ay uzaklaştırma cezası verildi. Dekanın önünde faşistlerin sopayla öğrencilere saldırdığı, yine dekanın önünde bir faşistin, üzerinde satır yakalayan güvenlik görevlisini darp ettiği, rektörün yüzüne karşı faşist kulüp başkanının "burasını kan gölüne çeviririz" dediği bir okul olan Marmara Üniversitesi'nde çıkan bu cezalar kimseyi şaşırtmadı. 
Nişantaşı Yerleşkesi'nde çatışma
Öte yandan yönetimin devrimci öğrencileri sindirmeye yönelik bu uygulamasından cesaret alan faşistler sabah saatlerinde kantinde bulunan yurtsever ve devrimci öğrencilere saldırmaya çalıştı. Satır ve döner bıçaklarıyla saldırıya geçen faşistleri, öğrenciler etkisiz hale getirdi. Bunun üzerine okul dışına kaçmaya başlayan faşistlere gereken dersi veren devrimciler ve yurtseverler, okul dışında bekleyen 5 faşiste de anladıkları dilden cevap verdi. Çatışma sonra bütün faşistler okulu terk ederken, kantinde yaralı şekilde kalan faşist uzun süre ambulans bekledi. Bir faşistinde uzun süre elinde satırla polisin arkasında saklandığı gözlendi. Çatışma sonrası okuldan toplu çıkış yapan öğrenciler, eli satırlı faşistleri ve onların iç yüzünü bütün okula teşhir etti.
Çatışmadan yaklaşık bir saat sonra okula satır ve sopalarla girmeye çalışan 3 faşist de polis tarafından gözaltına alındı. Çatışma sonrası 2'si ağır olmak üzere 7 faşistin yaralandığı öğrenildi.