Lula Brezilya burjuvazisini fethetti! (Gerçek - 05-10-2010)

Roussef'in kadın olmasından başka hiçbir olumlu özelliği yok. Burjuva basını kendisini "eski gerilla" falan diye tanıtarak dünyanın her yerinde emekçi halkı aldatmış oluyor. Fransızların bir lafı vardır: "20'sinde komünist, 40'ında kapitalist olmayanda akıl arama!" Roussef de onlardan. Bütün marifeti, Lula'nın Özel Kalem Müdürü olmak. Eski Özel Kalem Müdürü, birçok PT lideri gibi, hırsız çıkmıştı. Roussef, 2000 yılına kadar Brezilya'nın ilerici görünümlü bir burjuva partisinde çalışmış. Yani bir bakıma PT'nin adayı PT'li bile değil!

Aslında, hani Menderes "ben aday diye odun göstersem seçilir" demiş ya. Roussef maalesef o familyadan. Önemli olan Lula. 20. yüzyılın sonunun gördüğü en kitlesel işçi partisi PT'nin bu önderi, iktidara gelince işçi sınıfına ve partinin 1979'daki kuruluşundan sonra onyıllarca programında yazan sosyalizme ihanet etti edeli, emperyalizmle sıkı fıkı olup Brezilya'nın sanayi ve tarım kapitalistlerine neoliberal temellerde hizmet eder olalı beri, Brezilya burjuvazisinin sevgilisi oldu. İşçi sınıfına işçilerin partisi aracılığıyla kapitalizme boyun eğdirmekten tatlısı var mı? 20 yıl boyunca dünyanın en güçlü soluna sahip olan Brezilya'da şimdi sol kalmadı! Burjuvazi bu yüzden Lula'ya hayran. Herkes Lula'dan yana. İşte Roussef'in kolay başarısının sırrı!

İşçiler sosyalist mücadeleye geldiklerinde genellikle "birlik"ten yana olur, "gerçekçi" politika ister. Oysa "birlik" işçi sınıfının aleyhine bir "birlik" ise, "gerçekçilik" burjuvaziye hizmet ediyorsa iyi bir şey değildir. PT Brezilya işçi sınıfını ve bütün ilericileri bir çeyrek yüzyıl oyaladı ve sonra da sıkılmış limon gibi fırlattı attı. O 25 yıllık "birlik", yanlış politik temellerde yürütüldüğü için şimdi ülkede sol yok! İşte size gerçekçilik!