İzmir'de saldırılara karşı ESP ile dayanışma (13-09-2010)

BDP'ye karşı referanduma birkaç gün kala başlayan gözaltılar referandum süresince çeşitli saldırılarla devam etmiş ve birkaç gün içerisinde onlarca kişi gözaltına alınmıştı. 10 Eylül günü ise İstanbul'da Ezilenlerin Sosyalist Partisi il yöneticileri ve üyelerinden oluşan 14 kişi ailelerinin evlerine helikopterlerle operasyonlar düzenlenerek ve evleri darmadağın edilerek gözaltına alınmış, gözaltına alınan 14 ESP üyesinden 7'si 13 Eylül günü çıkartıldıkları özel yetkili ağır ceza mahkemelerince tutuklanmışlardı.

Boykot cephesi bileşenleri ve diğer sosyalist kurumlar yanısıra DİP Girişimi militanlarının da etkin bir katılım sağladığı eylemde açıklamayı örgütleyici kurum olan Ezilenlerin Sosyalist Partisi adına ESP İzmir İl Başkanı Kamil Ağaoğlu okudu.

Ağaoğlu sözlerine hükümetin "boykotçular halk iradesi üzerinde baskı kuruyor" söyleminin tersine, devletin boykotçular üzerinde açık siyasi saldırganlıkla baskı kurduğu gerçeğinin gözler önüne serildiğini söyleyerek başladı. Özel yetkili ağır ceza mahkemelerinin de olduğu yerde durduğunu ve ezilenler üzerinde bir baskı aracı olarak varlığını sürdürmekte olduğuna değinen Ağaoğlu, bu sebeple yargı bağımsızlığı üzerinden sahte tartışmaların emekçiler ve ezilenler için bir şey ifade etmediğini vurguladı. Burjuva partilerin sahte demokratlıklarından emekçilere ve ezilenlere yeni haklar ve özgürlükler gelemeyeceğinin altını çizen Ağaoğlu, halkların adalet ve özgürlükler talebinin ancak ezilenlerin mücadelesiyle karşılanabileceğini söyleyerek konuşmasını noktaladı.

"Bize gücünüz yetmez biz kazanacağız", "Yaşasın devrimci dayanışma", "Gözaltılar, tutuklamalar, baskılar bizi yıldıramaz" ve "Tutuklananlar serbest bırakılsın" sloganlarının atıldığı eylem konuşmadan sonra alkışlarla son buldu.

izmir20100914.jpg