Güler Zere’ye özgürlük için 27 Ağustos’da (Perşembe) Adli Tıp önündeyiz (26-08-2009)

Adli Tıp kurumu bu kararıyla bilimselliğini yitirdiğini ve siyasi baskı aygıtının bürokratik bir parçasına dönüştüğünü bir kez daha ortaya koymuştur. Güler Zere, hapis cezası almıştır. Adli Tıp kurumu ise hiçbir adaleti ve hakkaniyeti hiçe sayarak hukuk kaidelerini çiğneyerek Güler Zere’nin cezasını fiilen idama dönüştürmek istemektedir. Ancak Güler Zere yalnız değil. Türkiye’nin dört bir yanından Güler Zere’ye özgürlük diyenler, eylemlerle, açıklamalarla tepkilerini ortaya koyuyor. İstanbul’da her Cuma, Taksim İstiklal caddesi, binlerce kişinin Güler Zere’ye özgürlük ve devrimci tutsaklar onurumuzdur sloganlarıyla inliyor. Adli Tıp Kurumu’nun önünde gece boyu süren insanlık nöbetleri tutuluyor. Bugün sadece Güler Zere’nin yaşamı söz konusu değil. İlerlemiş hastalıkları nedeni ile cezaevlerinde 2009 yılı başından bu yana Mustafa El Elçi, Gurbet Mete, Hasan Kert, Beşir Özer, Recep Çelik , İsmet Ablak ve Resul Güner hayatını kaybetti. Son derece ciddi hastalıkları bulunan Halil Güneş, A.Samet Çelik, Erol Zavar,Yusuf Kaplan, Hayati Kaytan, Latif Badur ve Hüseyin Balar gibi tutsaklar hapishane koşullarında aynı Güler Zere gibi fiilen ölüm cezasına çarptırılmış olarak yaşıyorlar.

zere0808.jpg

 Ayrıca, Güler Zere'ye özgürlük için bir imza kampanyası başlatıldı. aşağıda imza metnini ve bugüne kadar atılmış bazı imzaları bulabilirsiniz:

 

Güler ZERE için Adalet İstiyoruz! 

Adalet;

Hapsedilen insanın; erken teşhis yapılmayarak, doğru ve iyi tedavi yürütülmeyerek, hekim seçme hakkı engellenerek, ailesinin ve dostlarının sevgi ve desteğinden yoksun bırakılarak ÖLDÜRÜLMEMESİ demektir. 

Adalet;

Ölüm cezasının kaldırıldığı bir ülkede; hekimin, savcının, müdürün, bakanın, hükümetin, cumhurbaşkanının bir insanı öldürmemesi veya öldürülmesine göz yummaması demektir. 

Adalet İstiyoruz!

Güler'i iyileştirebilmek için ne kadar şansımız kaldıysa hepsini kullanmak istiyoruz. Ahlakın ve vicdanın bunu emrettiğini, hukukun ve bilimin buna izin verdiğini biliyoruz.

Güler ZERE'yi serbest bırakın!    

Süleyman ÇELEBİ(DİSK Genel Başkanı) Sami EVREN (KESK Genel Başkanı), Gencay GÜRSOY(TTB Merkez Konseyi Başkanı), Vedat Ahsen ÇOŞAR (Ankara Barosu Başkanı), Selçuk KOZAĞAÇLI (ÇHD Genel Başkanı), Şebnem KORUR FİNCANCI(TİHV Başkanı), Öztürk TÜRKDOĞAN(İHD Genel Başkanı ), Kazım GENÇ (ABF Genel Sekreteri), Tekin ÖZDİL(Alevi Kültür Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı), Haluk AĞABEYOĞLU, Tarık AKAN, Ayten AKBAYRAM, Edip AKBAYRAM, Vahit AKÇA, Rıfat AKÇOBOL, Murad AKINCILAR, İlkay AKKAYA, Sina AKYOL, Gökben ALGIN, İsmet ALGIN, Maya ARIKANLI, Yasemin ARSLANOĞLU, Behiç AŞÇI, Mehmet ATAK, Kıvılcım ATEŞ, Şehmus AY, Orhan AYDIN, Saadet AYDIN, Kemal AYTAÇ, Abdurrahman AYTEKİN, Atilla AYTEMUR, Nalan BARBAROSOĞLU, Yaman BARLAS, Cezmi BASKIN, Erkan BAŞ, Erdal BAYRAKOĞLU, Ali BAYRAMOĞLU, Erim BAYRI, Nihat BEHRAM, Mehmet BEKAROĞLU, Sevim BELLİ, Duygu BOYOĞLU, Pınar CANPOLAT, Onur CAYMAZ, Bilge CONTEPE, Metin COŞKUN, Hacer ÇAKMAK, Murat ÇELİKKAN, Yılmaz DEMİRAL, İsmail Hakkı DEMİRCİOĞLU, Temel DEMİRER, Ragıp DURAN, Rahmi EMEÇ, Erol EKİCİ, Şükrü ERBAŞ, Haydar ERGÜLEN, Yalçın ERGÜNDOĞAN, Cezmi ERSÖZ,  İrfan ERTEL, Serkan DURAK, Güngör GENÇAY, Fehmi GERÇEKER, Haluk GERGER,  Yasemin GÖKSU, Tayfun GÖRGÜN,Sabit GÜNAYDIN, Hüseyin GÜNGÜZ, Fehim IŞIK, Emin İGÜS, İsmail İLKNUR, Selami İNCE, Hicri İZGÖREN, Sevda KARACA, Karin KARAKAŞLI, Nevzat KARAKIŞ, Hasan KAYIM, İkbal KAYNAR, Tuğrul KESKİN, Cengiz KILIÇER, Mehmet Sadık KIRIMLI, Hasan KİYAFET, Yılmaz KIZILIRMAK, Canol KOCAGÖZ, Servet KOCAKAYA, Filiz KOÇALİ, Esat KORKMAZ, Tuncel KURTİZ, Ertuğrul MAVİOĞLU, Ruhan MAVRUK, Çiğdem MATER, Adil OKAY, Saruhan OLUÇ, Yılmaz ONAY, Cem OZAN, Sırrı Süreyya ÖNDER, Sinem ÖNER, Sibel ÖZBUDUN, Fergun ÖZELLİ, Mehmet ÖZER, Nilay ÖZER, Ozan ÖZGÜR, Atilla ÖZSEVER, Tora PEKİN, Fatih POLAT, Yıldız RAMAZANOĞLU, Nurettin RENÇBER, Nedim SABAN, Vedat SAKMAN, Necmettin SALAZ, Hasan SALTIK, Leman SAM, Şevval SAM, Mithat SANCAR, Sezai SARIOĞLU, Seçkin SAVAŞ, Sungur SAVRAN, Özgen SEÇKİN,  Ülfet SEVDİ, , Sami SOLMAZ, SUAVİ, Asuman SUSAM, Cebrail SÜRÜCÜ, Kaya ŞAHAN, Aydın ŞİMŞEK, Zerrin TAŞPINAR, Ahmet TELLİ, Rıdvan TURAN, Alper TURGUT, Vedat TÜRKALİ, Yıldırım TÜRKER, Funda TOSUN, Levent ÜLGEN, Ahmet Faruk ÜNSAL, Fehir VURAL, Eşber YAĞMURDERELİ, Feyyaz YAMAN, Özcan YAMAN, Metin YEĞİN, Hakan YEŞİLYURT, Hayri K. YETİK, Ayla YILDIRIM,  Grup MUNZUR, Grup YORUM, Ragıp ZARAKOLU, C. Hakkı ZARİÇ, Erdir ZAT, Nihat ZİYALAN