DİP’in Ön-konferansından Mesaj (Devrimci İşçi Partisi Girişimi – Türkiye) (DİP Girişimi - 20-02-2009)

Ayrıca, işgal eylemlerine, genel meclislere ve sokak savaşlarına katılan gençlikten Savas Yoldaş'ın işgal edilen Opera Sarayı'nda yaptığı konuşmaya kadar, EEK'li yoldaşların bu mücadele sırasında oynadığı önemli rolü sevinç ve gururla selamlamaktadırlar.

Delegeler, özel olarak "kendi" ülkelerinin işçi aristokrasisinin ihtiyaçlarına ve önyargılarına hitap eden bazı kendinden menkul Trotskistlerin aksine EEK'nin, işçi sınıfı kahramanı, Bulgar göçmeni işçi Konstantina Kunyeva'yla dayanışmayı yaymak için ortaya koyduğu ısrarlı çabaları, DEYK'in tüm seksiyonlarının göçmen işçilerin ezilmesine ve mücadelesine gösterdikleri duyarlılığın bir işareti olarak büyük bir memnuniyetle karşılamaktadırlar.

Son olarak delegeler, Spor Stadyumu'nda gerçekleştirilen toplantı öncesinde ve toplantı sırasında yürütülen tartışmalarda EEK'nin aldığı "kara koyun" tutumunu yürekten desteklemektedirler. EEK'nin, sözde bir "temel siyasi öneri" adına kitlesel bir isyan sürdüğü sırada sokaklardan geri çekilmeyi reddetmesini takdir etmekte; hâlihazırdaki mücadeleyi ve ara siyasi hamleleri bir işçi hükümeti hedefine bağlama konusundaki ısrarınızın bütünüyle yanında yer almakta ve İngiltere'deki Respect veya Fransa'daki NPA çizgisinde şekillenen "bütün solun birliği" gibi kafa karışıklığı ürünü  bir öneriyi reddetmenizi içtenlikle desteklemektedirler. Bu tam da DİP'in Temmuz 2007 genel seçimlerinde, Stalinist olmayan tüm solun demokrasi ve insan hakları için muğlak çağrılar yapmak adına işçi haklarını ve taleplerini sağlam bir duruşla savunmaktan geri durmalarına karşılık kendi adayını çıkararak aldığı tutumun aynısıdır.

Delegeler, Ön-konferansımıza gönderdiği sıcak selamlama için EEK Merkez Komitesi'ne teşekkür eder ve Yunan, Kıbrıs, Türk ve Kürt halklarının kardeşliğine ve birliğine olan derin bağlılıklarını bir kez daha vurgularlar.

 

Yaşasın Yunan Aralık İsyanı!

Yaşasın EEK ve DİP!

Balkan Sosyalist Federasyonu için İleri!

Yaşasın Dördüncü Enternasyonal!

Yaşasın Dünya Devrimi!