Bodrum'da Eğitim-Sen eylemi (01-04-2010)

Eğitim-Sen'in protesto eylemine Muğla Eğitim-Sen Şube Başkanı Cahit Yaka, Yeşiller Partisi Türkiye Eş Başkanı Bilge Contepe,Büro-Sen, SES, Tez Koop-İş, Haber-İş, BES, DİP Girişimi, DİSK Genel-İş, İHD, Halk Evleri, TKP, EMEP, BDP, ÖDP, , gibi örgütlerin yanı sıra aralarında çeşitli meslek gruplarından vatandaşlarında bulunduğu yaklaşık 100 kişi destek verdi. Ellerinde, `Okullar Çiftliğiniz Değildir', `Baskılara Son Verilsin', `Küfürbaz İdareci İstemiyoruz', `Sicilimizle Oynamayın', `Geleceğimizi Karartmayın', `Sürgün Kararı Geri Alınsın', `Öğretmenin Onuruyla Oynamayın', `Sürgün İnsani Olmayan En Ağır Cezadır', `Baskınlar Sürgünler Bizi Yıldıramaz' ve `Eğitim Sen'e Yönelik Baskılara Son Verilsin' yazılı pankart ve dövizler taşıdı.

Grup adına bir açıklama yapan Eğitim-Sen Bodrum Temsilciliği Sözcüsü Ali Cavit Nacar, ilçede öğretmenlere yönelik baskı ve yıldırma politikalarının artarak devam ettiğini ileri sürerek, şunları söyledi:

"Okul müdürlerinin idari değil keyfi uygulamalarına itiraz eden başarılı öğretmenler, `takdir' edileceklerine sürgüne gönderilmekte. Son iki hafta içerisinde iki öğretmen hakkında asılsız iddialarla soruşturma açıldı, bir öğretmen sürgüne gönderildi. Ayrıca Gündoğan Fahriye Ilıcak Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Ercan Keskin'in öğretmenlere yönelik küfür ve hakaretli konuşmalarına tepki gösteren öğretmen Hasan Yücel hakkında soruşturma açıldı. İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Özcan'ın taraflı, öğretmenlerin sicili ve geleceğiyle oynanacak şekilde yapılan uygulamalar eğitim camiasının yanısıra velileri de isyan ettirir hale getirdi. Bütün bu uygulamalar öğretmenlere ve demokrasiye yapılan saldırıdır. Mağdur edilen öğretmenlerin mağduriyetlerinin bir an önce giderilmesini talep ediyoruz. Haksızlığa uğrayan öğretmenlerimizin haklarını geri almak içinde tüm yasal işlemleri başlattık. Baskılara boyun eğmeyen öğretmenlerimizi bu mücadelede yalnız bırakmayacağız."
İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nü protesto eden grup sesizce dağıldı.