Bilgi patronu patronluğunu gösterdi (05-05-2010)

Sosyal-İş sendikasında örgütlü çalışanlar hemen tepkilerini gösterdiler ve Santral Kampüsünde toplanarak rektörlüğe yürüdüler. Öğrencilerin de destek verdiği yürüyüşte "işten atılanlar geri alınsın", "sendika hakkımız engellenemez", "örgütlü bilgiyi hiçbir kuvvet yenemez" sloganları atıldı. Katılanlar yakalarına sendikamıza dokunma yazılı kokartlar taktılar. Rektörlüğün önüne varıldığında önce Sosyal-İş sendikası adına ardından da Bilgi Üniversitesi sendika birimi adına basın açıklaması yapıldı.

Her iki açıklamada da Bilgi Üniversitesi yönetimi işten çıkarmalara gerekçe olarak işçilerin çalıştığı ahşap atölyesinin kapanmasını göstermesine karşın hedefin sendikalaşma olduğu vurgulandı. Nitekim atılan işçilerden Kadir Karabulak sendikalaşma sürecinde aktif rol almış birisiydi ve sendikalaşmanın duyurulduğu büyük toplantıda kürsüde destek personelini temsilen konuşmuştu. Diğer atılan işçiler de sendikanın üyeleri.

Bilgi çalışanları adına yapılan açıklamada kamuoyuna yönelik açıklamaların da sendikal haklara saygı gösterirmiş gibi gözüken yönetimin bir süredir sendika afiş ve etkinliklerine karşı fiili engellemelere giriştiği sendika karşıtı bu çabaların sonunda işten atmalara vardığı ifade edildi. Her iki açıklamada da atılanların geri alınması ve sendikalaşma hakkına saygı gösterilmesi talepleri yükseltildi.

Rektörlüğün önündeki açıklamaların ardından 4 kişilik heyet rektörlükle görüşmek üzere binaya girdi. Yaklaşık bir saat süren görüşme boyunca çalışanlar öğrencilerle birlikte alkış ve sloganlarla bekleyişlerini sürdürdü. Görüşmenin ardından yapılan açıklamada rektörlüğe taleplerin iletildiği ve karşılığında yazılı bir açıklama istendiği söylendi. Bilgi yönetimine 12 Mayıs Çarşamba günü saat 12:00'ye kadar süre verildi. Eylem tekrardan yürüyüş kolu oluşturulmasıyla devam etti ve kampus içinde atılan işçilerin oturma eylemi başlatacağı bölgeye kadar yüründü. Oturma eylemi talepler kabul edilinceye kadar devam edecek.