Antalya'da boykot çalışmaları devam ediyor (06-09-2010)

1 Eylül Salı günü Kışlahan meydanında DİP Girişimi tarafından "12 Eylül'de sandığa gitme, emekçilerin ve ezilenlerin üçüncü cephesine omuz ver" başlıklı bildirinin yaygın dağıtımı yapıldı. Verimli ikili tartışmalarla Antalya emekçilerine neden sandığa gidilmemesi gerektiği anlatıldı. Batıcı-laik burjuvazinin ve onun kuyrukçusu kapıkulu solunun "hayır" tercihinin hakim olduğu bölgede hayırın, aynı evet gibi işçilere ve ezilenlere bir faydası olmadığı üzerine tartışmalar yürütüldü. Bildiri dağıtımının sonunda DİP Girişimi'nin de örgütleyicisi olduğu 1 Eylül Dünya Barış günü yürüyüşüne kitlesel katılım sağlandı. 3 Eylül Cuma günü ise DİP Girişimi Antalya bürosunda referandum üzerine bir söyleşi gerçekleşti. Evet, hayır ve boykot tercihlerinin ne anlama geldiği üzerine tartışmalar yaşandı. Ağırlıklı olarak turizm işçilerinin ve öğrencilerin katıldığı söyleşide boykot tercihinin günün görevi olduğuna, emekçilerin ve ezilenlerin üçüncü cephesini alanlarda örmek için boykot cephesinin önemli bir fırsat olduğuna değinildi.

DİP Girişimi'nin boykot faaliyetlerinin yanı sıra Emekçilerin ve Ezilenlerin Boykot Cephesi de faaliyetlerine devam ediyor. 31 Ağustos, 2-4 Eylül günlerinde Kışlahan, Attalos, Güllük, Doğu Garajı, Dokuma, Şarampol mevkilerinde yaygın biçimde "Eşitlik ve Özgürlük için Boykot" başlıklı bildiriler dağıtıldı. Yüksek sesle ajitasyonla dağıtılan bildirilerle Antalyalı emekçilerle verimli tartışmalar yapıldı.

5 Eylül Pazar günü ise Teomanpaşa pazarında dağıtıma devam edildi. Kürt emekçilerinin yoğun olarak yaşadığı mahallede "boykot" ve "evet" tercihlerinin baskın olduğu görüldü. Binlerce bildirinin dağıtıldığı pazarda, bildirilere olan ilgi şehir merkezinden daha fazlaydı. Bildiri dağıtımının ardından DİP Girişimi militanları BDP'nin Habipler mahallesinde düzenlediği açık hava toplantısına katıldı.

DİP Girişimi militanları "Ne 12 Eylül Anayasası, Ne AKP Yalanı 12 Eylül'de Referandumu Boykot Ediyoruz" başlıklı afiş ve yazılama çalışmaları da yapıyorlar. Antalya'da, Emekçilerin ve Ezilenlerin Boykot Cephesinin çalışmaları ağırlıklı olarak emekçi mahallelerinde referandum gününe kadar devam edecek.

antalya20100905.jpg