Adana'da seçim çalışmaları tüm hızıyla sürüyor (15-03-2009)

090315adana.jpg10 Mart 2009

Şiar Rişvanoğlu, platformun Seyhan Belediye başkan adayı Mustafa Avcı ile beraber Adana'nın Bağdat, Mısır ve Halep çarşılarında bulunan esnafı gezerek, esnafın krizle beraber artan sorunlarını dinlediler. Esnaf, adaylara, büyük şirketlerin büyümesi sonucu yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kaldıklarını, bu duruma son ekonomik krizin de eklenmesiyle eve ekmek götüremeyecek duruma geldiklerini anlattılar. Bu duruma gelmelerinde AKP hükümetinin büyük payı olduğunu söyleyen esnaf, tek umutlarının solun ortak adaylarında olduğunu belirtti.

11 Mart 2009

Şiar Rişvanoğlu platformun Seyhan Belediye başkan adayı Mustafa Avcı ile birlikte seyhan Kurtuluş mahallesi semt pazarı esnafını ziyaret ederek esnafın sorunlarını dinledi. Pazar esnafı krizle beraber artan işsizliğin kendilerini de ciddi şekilde etkilediğini söyledi. Krizden önce

pazar sepetini doldurarak evine giden halkın şu anda en temel ihtiyacını bile alamaz hale gelip sepeti boş bir halde evine döndüğünü, bunun da kendilerini ciddi bir şekilde etkilediğini belirterek sorunun çözümünün platformun ortak adayların projeleriyle gerçekleşeceğine inandıklarını söylediler. Adaylarımız projeleriyle bu sorunu çözeceklerine halkla beraber tıpkı platformun adı gibi başaracaklarını dile getirdiler.      

12 Mart 2009

Birlikte başaracağız platformu Adana Büyükşehir Belediye başkan adayı Şiar Rişvanoğlu Çukurova Belediye başkan adayı Aysel Kılıç ile beraber karslıköyü seçim bürosu açılışına katıldı. Coşkulu bir kitle tarafından karşılanan belediye başkan adayı Şiar Rişvanoğlu konuşmasına her zaman mücadelenin en ön saflarında yer alan kadınları selamlayarak başladı. Bu seçimin aynı zamanda bir cephe savaşı olduğunu belirten Rişvanoğlu AKP'siyle MHP'siyle CHP'siyle hiçbir burjuva partisinin işçi sınıfına ve Kürt halkına çözüm üretemeyeceğini belirtti ve tüm bu partilerin karşısında Kürt halkının ve işçilerin sesi olan tek cephenin kendileri olduğunu belirtti. Yerel yönetimler konusuna da değinen Şiar Rişvanoğlu belediyeleri rantçıların ve ihalecilerin hegemonyasından kurtaracağını ve Adana'ya özgür, ekolojik ve katılımcı bir belediyecilik anlayışını getireceğini söyledi. Belediyeyi dört aşamada yöneteceklerini ifade eden Rişvanoğlu, bu aşamaların karar alma, planlama, uygulama ve denetleme olduğunu söyledi. Rişvanoğlu konuşmasını "Yaşasın Devrim ve Sosyalizm" ve "Ne Mutlu Enternasyonalistim Diyene" sloganlarıyla bitirdi.

DİP-G militanları tarafından sürdürülen bu çalışmalarda, DİP-G'nin ekonomik krize karşı geliştirdiği acil ekonomik taleplerini içeren bildiri ve broşürler kitlelere ulaştırılıyor. Bu ekonomik krizin bir dönüm noktası yaratabileceğini uzun zamandır dillendiren Devrimci İşçi Partisi Girişimi, yerel seçim çalışmalarını da, halkı bu krize karşı uyarabileceği bir kürsü olarak görüyor.