Adana’da seçim çalışmaları başladı (04-03-2009)

Burjuva partilerle, platformun anlayışı arasındaki farkları anlatan Rişvanoğlu, bu seçimlerde, arkalarında patronların medya gücü olmamasına rağmen, mahalle, ev, pazar ve fabrikaları gezerek emekçi halka ulaşacaklarını söyledi. Tüm burjuva partilerinin Kürt ve emekçiler karşısında birleştiğini anlatan Rişvanoğlu, AKP'si, CHP'si, MHP'si, DSP'siyle burjuva partilerinin bir tarafta, Birlikte Başaracağız Platformunun ise karşı tarafta yer aldığını belirterek, kendilerine "sosyal demokrat" diyen burjuva partilerinin adaylarının patronların önünde nasıl eğildiğini hatırlattı.

Ova Mahalle'sindeki bu ilk açılıştan sonra geçen hafta boyunca her gün çeşitli mahallelerde yoksul emekçilere hitap etti. Özellikle Güzelevler, Anadolu, 19 Mayıs, Levent, Yurt mahalleleri ile Küçükdikili Beldesi, Sarıhamzalı Köyü'ndeki açılışlar yüksek katılım ve coşkuyla gerçekleşti. Bunların dışındaki zamanlarda da esnaf ziyaretleri, semt pazarları gezmesi, yerel gazetelerin ziyaretleri, ev toplantılarında nasıl bir belediyecilik anlayışıyla hareket edileceği anlatıldı. Tüm bu faaliyetlerde DİP Girşimi militanları da, bildiri ve broşür dağıtımı, afişleme, gazete dağıtımı ve halkla birebir ilişki kurarak aktif biçimde çalıştı.

 

"Birlikte Başaracağız" platformu seçim çalışmalarına bu hafta da gerçekleşecek açılışlar ve toplantılarla hızlanarak devam edecek. 7 Mart Cumartesi günü, Tayyip Erdoğan'ın Adana'da yapacağı seçim mitingiyle eş zamanlı olarak yapılacak olan, DTP Genel Başkanı Ahmet Türk'ün katılacağı Gülbahçe Mahallesi'nde yapılacak mitinge yüksek katılım bekleniyor.