İTÜ'de 10 Ekim ve Güney Doğan anması

İstanbul Teknik Üniversitesi öğrencileri ve akademisyenleri, 10 Ekim günü Ankara’da katledilen sıra arkadaşları Güney Doğan ve diğer 106 kişiyi anmak için buluştu. Anma etkinliği İTÜ Maslak Kampüsü ana giriş kapısında yapılacaktı ancak Başbakan Binali Yıldırım’ın tüm kamuoyundan gizli bir şekilde İTÜ’ye gelmesi nedeniyle burada yapılacak etkinlik engellendi. Bunun üzerine etkinliğin yeri değiştirildi ve Güney Doğan’ın çok sevdiği İTÜ İnşaat Fakültesi avlusuna alındı.

10 Ekim’in yıl dönümünde okula gelen Binali Yıldırım katliamdaki kendi sorumluluğunu hiçe sayarak yaptığı konuşma esnasında 10 Ekim katliamından bahsetti ve Güney Doğan’ın ismini andı. Geçen yıl da Ankara katliamı üzerinden çok kısa bir zaman geçtikten sonra Emine Erdoğan İTÜ’de kokteyl düzenlemişti. Bu kokteyl İTÜ öğrencileri tarafından protesto edilmişti.

Anma etkinliği 12:30’da Ankara’da katledilenler için yapılan saygı duruşuyla başladı ve daha sonra oturma eylemine geçildi. Eylem boyunca başta Güney Doğan olmak üzere Ankara katliamında kaybedilen tüm insanlar için şiirler okundu, türküler söylendi ve sloganlar atıldı. İTÜ’lü öğrencilerin katliam ile ilgili yazdıkları metnin okunması sonrasında anma etkinliği sona erdi.