Taksim isyandır Gever'e selamdır!

6 Aralık günü, kardeşlerinin mezarını korumaya çalışırken polis kurşunuyla katledilen iki sanayi işçisi, iki güzel insan Veysel ve Reşit İşbilir için 7 Aralık’ta HDP’nin çağrısıyla saat 16:00’da Galatasaray Lisesi önünde eylem yapıldı.

Eylemde Kürt halkının, özellikle Kürt gençliğinin inanılmaz bir öfkesi vardı. Dünkü (6 Aralık) Aydın Erdem anmasında polisin müdahele ettiği DÖDEF(Demokratik Öğrenci Dernekleri Federasyonu), eyleme “AKP’nin barış süreci dün Gever’de bitmiştir” yazılı bir pankartla geldi. Eylemde “Şehid Namırın”, “Kürdistan goristan ji bo faşistan (Kürdistan faşizme mezar olacak)”, “Kürt halkına imha dayatılamaz”, “Taksim İsyandır Gewer’e selamdır” gibi sloganların yanı sıra bu saldırılara cevap verilmesi yönünde da sloganlar atıldı.

Yapılan basın açıklamasında ise HDP’lilerin, Gever katliamına ve AKP’nin süreç öncesindeki tutumu ve şiddet politikaları, çözüm süreci başladıktan sonra da değişmemesine rağmen hala "çözüm ve barış sürecini baltalanmasına izin vermeyeceğiz" demesi manidardı. Bunun dışında, AKP’ye insanların kutsal saydığı mezarlıklara yönelik saldırıların durdurulması için gereken önlemleri derhal alınması çağrısı yapıldı. Bu konuda Kürt halkının inançlarının ve şehitlerine olan saygılarının çiğnenmesine fırsat verilmemesinin önemi vurgulandı. Meclisteki milletvekillerinin önerilerinin dikkate alınması da vurgulanan noktalardan biriydi.

Sonuç olarak, ortaya çıkan tabloda bir tarafta çözüm sürecinden ümidini kesen öfkeli bir kalabalık, diğer tarafta ise bütün bunlara rağmen süreçten olumlu yanlar arayan bir basın açıklaması vardı. Açıklamanın ardından gerçekleştirilen oturma eyleminden sonra kitle dağıldı.