DİP Bildirisi: Mutfaktaki, tarladaki, pazar yerindeki yangını körükleyecek rejim değişikliğine HAYIR!

Bize tüm yetkiyi verin, yasayı da biz yapalım, yargı da biz olalım, her şeyi biz yönetelim diyen iktidara bir çift sözümüz var! Yapacağınız rejim değişikliği sofradaki ekmeğimizi büyütecek mi? Karnımızı doyuracak mı? Geleceğe güvenle bakabilmemizi sağlayacak mı?

Yaptıklarınız yapacaklarınızın teminatı ise cevabımız net: HAYIR!

Enflasyon canavarı bir dönem meşhurdu. Şimdi eski canavar yeniden hortluyor. Devletin kendi istatistik kurumunun sayıları gösteriyor, enflasyonda çift hanelere gelindi. Perakende fiyatlar bir önceki yılın aynı ayına göre %8,5, toptan fiyatlar ise %12 artış gösterdi. En yüksek artış ise yine gıda ve alkolsüz içeceklerde. Gidişat hayat pahalılığının daha da artacağına işaret ediyor.

Halkın hayat pahalılığını görmesi için üzerinde oynanmış rakamlara ihtiyacı yok. Mutfaktaki yangını onlardan önce halka sorun, söylesin!

Gelir yerinde sayıyor ama fiyatları tutana aşkolsun! Borç batağı büyüyor! Ceplerimizde kredi kartı adı verilen kelepçelerle geziyoruz!

İşçi emekçinin karnı doymuyor, çiftçi mazot parasını karşılayamıyor. Fiyatlar arttıkça pazarcı malını satamıyor.

Çözüm belli, bankalar kamulaştırılsın! Tek bir devlet bankasıyla çiftçiye küçük esnafa destek verin!

Çözüm belli, fabrikalar kamulaştırılsın! Sömürenler değil üretenler kazansın. Sendikaların önünü açın baskıları kaldırın, işçi alın terinin karşılığını alabilsin!

Çözüm belli, hal sistemi kaldırılsın! Aracıları kaldırın. Devlet eliyle yapılacak gıda planlaması ile hem çiftçinin hem işçinin, emekçinin, küçük esnafın yüzü gülsün!

Çözüm belli, lüks yatlardan ÖTV kaldırılacağına temel gıdalardaki KDV kaldırılsın. Zenginlere vergi indirimi yapılacağına, teşvik üstüne teşvik verileceğine, şirketlerden alınan vergiler arttırılsın! Asgari ücretteki gelir vergisi kaldırılsın! Biz ekmeğimizden feragat edeceğimize para babaları, patronlar kârlarından feragat etsinler.

Çözümler bunlar. Ama bu çözümler halkın önüne sunulan Anayasa paketinde yok! Tam tersine denetlenemeyen, halkın baskısını üzerinde hissetmeyen bir rejim yani istibdad, mutfaktaki yangını söndürmez körükler! Cevabımız o yüzden HAYIR!