Kocaeli gözaltına alınan akademisyenlerin yanında

Barış için akademisyenlerin başlattığı "Bu suça ortak olmayacağız" başlığıyla yayımlanan imza kampanyasına dahil olan Kocaeli Üniversitesi'nden 21 akademisyen, Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla gözaltına alındı. Kocaeli Üniversitesi öğrencileri, gözaltına alınan hocalarıyla dayanışmak için İİBF önünde bir basın açıklaması düzenledi. 

Basın açıklamasında, AKP’nin kendini var edemediği üniversitelerde bir süredir sistematik bir baskı uyguladığı belirtildi. Barış için Akademisyenler’in "Bu Suça Ortak Olmayacağız" şiariyla topladığı imzalara karşı Tayyip Erdoğan’ın öncülüğünde bir linç kampanyası başladığını ve Kocaeli Üniversitesi’nde akademisyenlerin gözaltına alınmasına kadar geldiği ifade edildi. Açıklamada, "Üniversite barıştır, barışı savunuyoruz!", "Gözaltılar derhal serbest bırakılsın!" sloganları atıldı. Açıklamadan sonra öğrenciler Kocaeli Adliyesi önüne gittiler. Gün içinde gözaltına alınan hocalarına destek olmak için, hocalarının kapılarına ve tahtalara dayanışma yazıları yazdılar.

Adliye önünde öğrenciler, sendika ve siyasi parti üyelerinden oluşan kitle, gözaltına alınan akademisyenlerle dayanışma içinde olduklarını belirtti. Adliye önünde bekleyen kitleye polis saldırdı. Saldırı sonucu 4 kişi gözaltına alındı. Savcılığa sevkedilen akademisyenler ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı.