Boğaziçi’nde üniversitenin gerçek sahipleri kayyıma karşı boykotta

Boğaziçi Üniversitesi

Kayyım rektörün Boğaziçi Üniversitesi’ne atandığı 2 Ocak 2021 tarihinden itibaren hürriyet mücadelesine devam eden Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri, mücadeleleri sırasında tutuklanan 6 arkadaşları için üniversitenin bahar dönemi başlangıcında, 22-29 Mart tarihleri arasında 6 günlük boykot ilan etti.

“6 tutuklu arkadaşımız için 6 gün boykottayız” şiarıyla boykot ilan eden öğrenciler, iki buçuk aydır sürdürdükleri mücadelelerinin ilk gününden itibaren her türlü sindirme politikalarıyla, tutuklamalarla, ev hapisleriyle, disiplin soruşturmalarıyla karşılaştıklarını ancak hiçbir zaman mücadelelerinden vazgeçmediklerini vurguladı. Bahar dönemine “Kabul etmiyoruz, vazgeçmiyoruz ve geleceği kuruyoruz!” diyerek başlayan öğrenciler, mücadelelerini kayyım rektörler gidene kadar sürdüreceklerini belirtiyorlar.

Kayyım rektör evine gitmek için polis koridoru beklerken öğrencilerin polise “burası bizim evimiz” dediği, üniversitenin gerçek sahibinin kim olduğunu gösterdiği mücadele sürecinde, öğrenciler evlerini korumak için mücadelelerinde yeni bir sayfa açıyor, bahar döneminde boykot ilan ederek üniversitelerine ve üniversitelerinin geleceğine sahip çıkıyor. Bu mücadeleyi zafere taşıyacak olan ise üniversiteyi kendi evleri olarak gören, üniversitenin gerçek sahiplerinin, öğrencilerin, emekçilerin ve öğretim üyelerinin bu boykotu sahiplenmesi, kitleselleştirmesi, akademisyenlerin ve diğer üniversite emekçilerinin ise öğrencilerin boykotuna grevle destek vermesi ile olacaktır.