Hey Tekstil işçisi haykırıyor: “Zenginlere adalet, işçilere sefalet!”
Bu tür direnişlerde patron hep işçilerin yılıp, yorularak yavaş yavaş direnişin sönümlenmesini bekler. Burada işçiler hazırlıklı ve kararlı. Li Fung’un önünde zaman her gün daha da itibarsızlaşan patronun aleyhine işliyor.
Hey Tekstil işçilerinin direnişi 70 günü aştı. Hey Tekstil patronu işçilerin 3 aylık ücretlerini ödemediği gibi kıdem tazminatlarını da gasp etmeye devam ediyor. Bu yüzden işçiler Hey Tekstil fabrikasının önündeki direnişlerini bir üst düzeye taşıyarak tekstilde fason üretimin uluslararası tekellerinden Li Fung’un önüne taşıdı.Hey Tekstil’in üretiminin önemli bir kısmına Hong Kong’lu firma aracılık ediyordu. İşçiler Li Fung’un Bahçelievler’deki merkezi önünde sürdürdükleri direnişlerinde kararlılar ve haklarını almadan hiçbir yere gitmeyeceklerini söylüyorlar.
Hey Tekstil işçileri jeneratöre bağladıkları iki büyük kolonla sürekli müzik yayını yapıyor ve patronları teşhir eden konuşmalarla tüm bölgeye işçinin sesini duyuruyorlar. Bölgede Li Fung’un nerede olduğunu sorduğunuzda herkes “gösterinin olduğu yer” diyerek tarif ediyor.
İşyerine giren ve çıkan araçlar eğer içinde patronlar varsa işçilerin yoğun yuhalamaları ve ıslıklarla karşılanıyor.
Hey Tekstil işçisi 70 günlük direniş süresince kapitalizmin gerçeklerini bir bir bilince çıkarıyor. Attıkları slogan çok anlamlı: “Zenginlere adalet işçilere sefalet!” Bu düzende parayı veren sadece düdüğü çalmıyor, adaletin terazisini de kendine göre ayarlıyor. Ama Hey Tekstil işçisi kimseden adalet dilenmiyor. Hakkını almak için kararlıca direniyor. 21 Nisan Cumartesi günü bir dayanışma şenliği düzenleyecek olan işçiler bu şenlikle birlikte direnişi sürdürmek için gerekli mali kaynağı da yaratmayı hedefliyor.
İşçiler direnmekte kararlı. Bu tür direnişlerde patron hep işçilerin yılıp, yorularak yavaş yavaş direnişin sönümlenmesini bekler. Burada işçiler hazırlıklı ve kararlı. Li Fung’un önünde zaman her gün daha da itibarsızlaşan patronun aleyhine işliyor.