Çorlu'da Dünya Emekçi Kadınlar Günü: DİP'li Kadınlar baskıları ve dayatmaları kırdı, "Emekçi kadınlar en öne!" diyerek meydana çıktı!

Devrimci İşçi Partili Kadınlar 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar günü çalışmalarını, Çorlu ve Çerkezköy fabrikalarına ve işçi kadınlara yönelik olarak yoğunlaştırdı. Servislerde ve duraklarda yapılan bildiri çalışmalarında işçi ve emekçi kadınları haklarını savunmaya çağıran DİP'li Kadınlar, 8 Mart çağrılarını, Cumhuriyet Meydanı'ndaki stant çalışmasıyla da devam ettirdiler. DİP'li Kadınlar'ın 8 Mart çağrısının hem işçi ve emekçi kadınlardan yoğun ilgi görmesi ama aynı zamanda da erkek şiddetine ve haksız savaşlara karşı kadınların öz savunmasını öne çıkartması Çorlu'da sermaye devletini harekete geçirdi.

6 Mart günü yapılan çalışmalar esnasında DİP'li Kadınlar polis tarafından gözaltına alındı. Polisler DİP'li Kadınlar'a "ince arama" adı altında baskı uygulamak istediler. DİP'li Kadınlar kararlı duruşları ile "ince arama" dayatmasını püskürttü. Akşam saatlerinde serbest bırakılan DİP'liler 8 Mart'a kadar faaliyetlerine devam etti.

Çorlu'da Dünya Emekçi Kadınlar Günü kutlaması 8 Mart günü Heykel Meydanı'nda yapıldı. Devrimci İşçi Partili Kadınlar bu eyleme "Geçici işlerde, güvencesiz düşük ücretlere ve esnek çalışmaya hayır", "Sigortalı, sendikalı, güvenceli, tam zamanlı istihdam hakkımız!", "Eşit işe eşit ücret", "Çocukların bakımı sadece kadınların omuzlarına yüklenemez!", "Kadınlarla eşit süreli, ücretli ve devredilemez babalık izni!", "Her işyerine kreş", "Barış istemek yetmez, tekfirci mezhepçi barbarlar, AKP gibi erkek egemen iktidarlar ve emperyalizm yenilmeden savaşlar bitmez! Savaşa karşı da emekçi kadınlar en öne!", "Kadınlara karşı taciz, tecavüz, cinayet suçlarını işleyenlerde iyi hal ve tahrik indirimlerine son verilsin!Kadınlara yönelik suçlara ağırlaştırılmış caydırıcı cezalar uygulansın!", "Erkek şiddetine karşı kadınların yönetimi altında özsavunma örgütlenmeleri kuralım!" ve "Emekçi kadınlar en öne!" sloganlarının yazılı olduğu dövizlerle katıldı.

Çorlu Kadın Platformu adına basın açıklamasının okunmasının ardından eylemde avukat Sevgi Evren, akademisyen Meltem Kolgazi ve psikolog Gülay Bulut kısa konuşmalar yaptılar. 8 Mart eylemi yoğun bir polis baskısı altında gerçekleşti. Kadınların etrafında kalabalık bir sivil polis güruhu ellerinde kameralarla tacizlerini eylem boyu sürdürdü. Konuşmaların ardından yapılması planlanan yürüyüş de yoğun polis baskısı nedeniyle gerçekleştirilemedi. Devletin kadınların karşısına diktiği TOMA da çevik kuvvet barikatı da aslında hep aynı şeyi gösteriyor: Bu baskı gücünden değil güçsüzlüğünden, güçsüzlüğünden duyduğu korkudan ileri geliyor.