İki yıl aradan sonra işçi sınıfının talepleri İzmir Gündoğdu’da yankılandı

İzmir’de 2019’dan bu yana salgın bahane edilerek yasaklanan 1 Mayıs, bu yıl Gündoğdu Meydanı’nda onbinlerce işçi ve emekçinin katılımıyla coşkuyla kutlandı. Bu yılki kutlamalarda DİSK ve Türk-İş konfederasyonlarına bağlı sendikalar Basmane ve Alsancak yönlerinden eş zamanlı olarak Gündoğdu Meydanı’na giriş yaptı. Yapılan açıklamalarda işçilerin, işsizlerin, EYT’lilerin, emeklilerin birlikte mücadelesinin önemine değinildi. Dünyanın her yerinde sömürü ve eşitsizliğin derinleştiği, insanlar yoksullukla boğuşurken patronların servetine servet kattığı şu dönemde kurtuluş umudunun işçi sınıfının ellerinde olduğu vurgulandı. Emekçilerin bir gün bile sandığı bekleyecek sabrı olmadığı belirtilen açıklamada herkese güvenceli iş, insanca yaşama koşulları, sendikal örgütlenme ve grevli bir toplu sözleşme özgürlüğü, eşit ve parasız ulaşım, sağlık, barınma talepleri dile getirildi. Açıklamanın sonunda işçi sınıfının enternasyonal dayanışması ve mücadelesi selamlandı.

Dipten gelen dalga 1 Mayıs’ta!

Devrimci İşçi Partisi Cumhuriyet Meydanı’nda toplanarak kortejini oluşturdu. DİP korteji metal ve tekstil fabrikaları işçileri ve gemi söküm işçileri, eğitim ve sağlık emekçileri, emekçi mahalleleri ve geleceğin emekçileri olan üniversite öğrencilerinden oluştu. DİP, işçi sınıfı mücadelelerinin yükselişe geçtiği bu yılda sermayenin işçi sınıfına yönelik taarruzunun artması ve krizin faturasının emekçilerin sırtına yüklenmesine karşı “İşsize iş, herkese aş, emekçi halka hürriyet!” yazılı pankart ile tüm emekçileri ekmek ve hürriyeti kazanmak için sınıf siyasetine davet etti.

NATO dünyanın en büyük terör örgütüdür!

Devrimci İşçi Partisi, taşıdığı diğer pankart ile dünyada işçi sınıfı ve mazlum halkların baş düşmanı olan NATO’nun ülkemizde ve bölgemizdeki varlığını lanetledi. Türkiye işçi sınıfının da kanlısı olan emperyalizmin bu terör örgütünden derhâl çıkılması, hatta yıkılması için “NATO’dan çık, NATO’yu yık!” yazılı pankart ile tüm emekçileri mücadeleye çağırdı.

1 Mayıs işçi sınıfının mücadelesinde de bir arife olmalıdır

Bu yıl bayram arifesine denk gelen 1 Mayıs, Ocak-Şubat aylarındaki işçi mücadelelerinin yükselişinin ardından Mart-Nisan aylarında biraz durulan ama alttan alta yükselme eğilimleri taşıyan mücadeleler için bir arife olmalı, ekmek ve hürriyeti kazanmak için sınıf mücadelesini daha fazla yükseltmeliyiz.

Kahrolsun istibdad, yaşasın hürriyet!

İşsize iş, herkese aş, emekçi halka hürriyet!

Fabrikalar bankalar devletin, devlet işçinin olacak!

NATO’dan çık! NATO’yu yık!