Sansür yasasının kaldırılmasının 115. yılında basın emekçileri Sputnik Türkiye’yi yasalara ve anayasaya uymaya çağırıyor!

Sputnik

Sputnik Türkiye bünyesinde çalışan Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) üyesi basın emekçileri, bugün Ankara’da gerçekleştirdikleri bir basın açıklamasıyla hem grev kararını iş yerine astı hem de işveren Sputnik Türkiye’yi yasalara ve anayasaya uymaya çağırdı. Devrimci İşçi Partisi olarak basın emekçilerinin grev iradesini ortaya koydukları basın açıklamasına katıldık.

TGS üyesi Sputnik Türkiye çalışanları, sendikanın geçtiğimiz Şubat ayından beri işverenle 9 görüşme gerçekleştirdiğini, tüm bu süreç boyunca artık ülkemizde iyice yerleşen, sendika düşmanı, yasa ve anayasa tanımaz tavırla muhatap olduklarını aktardılar. Çalışanlara sendikal baskı uygulayan ve sendika üyelerinin istifası zorlayan “biz sizinle iyi anlaşıyoruz ama üçüncü kişileri aradan çıkaralım” diyen işveren, çalışma yerinde küçülmeye gidileceği ve 20 çalışanın işine son verileceğini söyleyerek aba altından sopayı göstermeyi de ihmal etmiyor.

Ya insanca yaşayacak ücret, ya fiili grev!

Türkiye’deki ağır ekonomik krizden, zamlardan ve enflasyondan mustarip olan basın emekçileri; aldıkları ücretle bırakın ayın ortasını getirmeyi, aybaşındaki borçlarını bile kapatamadıklarını dile getirdiler. Bu ekonomik sıkıntıda dahi çalışma temposunda hiçbir düşüş yapmadıklarını belirten basın emekçileri, konu yaşama koşullarına uygun bir ücret talebine geldiğinde tüm kapıların yüzlerine kapandığını ve işten atılmalarla tehdit edildiklerini söylediler.

Bugün, “sendika hakkımıza saygı gösterin, çalışanların taleplerine kulak verin ” diyerek grev kararını duyuran işçiler, taleplerine kısa sure içinde olumlu yanıt gelmediği takdirde fiili greve gecikmeden başlayacaklarını ilan ettiler. Devrimci İşçi Partisi olarak, ekmeğine ve hürriyetine grevle sahip çıkma iradesini gösteren Sputnik Türkiye çalışanlarının haklı ve meşru mücadelesinin yanındayız.