Yalanınızı sevsinler: Tersanede 8 Bin TL maaşa çalışacak işçi yokmuş!

Yalanınızı sevsinler: Tersanede 8 Bin TL maaşa çalışacak işçi yokmuş!

Türk lirasının yaşadığı değer kaybı, yüksek enflasyonu beraberinde getirip işçileri yoksullaştırırken, dolarla iş yapan ama işçiye Türk lirası ile maaş veren tersane patronları zenginleşiyor. Asgari ücret tartışmalarının yükseldiği bu dönemde, konu işçi ücretlerini kısmak olunca tersane sahipleri ellerinden geleni ardına koymuyor. Burjuva medyası da krizin faturasını işçilere kesmek için patronların sözcülüğünü yapıyor!

Türkiye gazetesi değil patronların gazetesi!

İnşaat, madencilik, enerji ve daha pek çok alanda şirketlere sahip, burada çalışan işçilerin sömürüsü üzerinde yükselen İhlas Holdingin propaganda aygıtı olan Türkiye gazetesi, Pazar sayısında tersaneleri işaret ederek, işçilerin iş beğenmediğini ve Yalova’da bulunan Tersan Tersanesi’nin işçilere yüksek ücret vermesine rağmen çalışacak işçi bulamadığı iddiasını haberleştirdi. “8 bin TL maaşa çalışacak işçi yok” manşetiyle çıkan haberde, üretimi işçilerin iş beğenmemesinin tehdit ettiği yazıyor. Adı “Türkiye” gazetesi olan bu patron gazetesinin, memleketin gerçeklerinden de tersanelerden de bihaber olduğu açıktır. Çünkü Türkiye’nin en büyük tersanelerinden birisi olan Tersan Tersanesi’ni tanıyan herkes, yüzden fazla taşeronun altında binlerce işçinin son derece ağır koşullarda, uzun mesai saatleri boyunca hayatlarını tehlikeye atarak çalıştığını, işçilerin pislik içerisindeki soyunma odalarında iş kıyafetlerini giymek durumunda olduğunu, işçilerin ezici çoğunluğunun aldıkları ücretler üzerinden sigortalı olmadıklarını bilir.

Dolar zengini tersane patronları işçi düşmanlığında sınır tanımıyor!

Patronların tersane işçilerini ücret beğenmemekle ve çalışmamakla suçlaması gülünçtür. Tersan Tersanesi işçileri, dünya çapında ses getiren gemi imalatının esas kahramanlarıdır ve öyle de kalacaklardır. Sigorta ücretlerini eksik yatırarak suç işleyen, Ar-Ge çalışmaları adı altında devletten ödenek alıp, tersane içerisinde Ar-Ge çalışması yürütmeyen, tersaneye müfettişin geleceği günlerde ofislerin tabelalarını değiştirip bir Ar-Ge bölümü tiyatrosu oynayarak yolsuzluk yapan Tersan yönetimi ise Türkiye gazetesi aracılığı ile yaptığı bu haberde işçi düşmanlığını bir kez daha göstermiştir!

Bu yazı Gerçek gazetesinin  Aralık 2021 tarihli 147. sayısında yayınlanmıştır.