Dev-Sağlık İş Antalyada taşerona meydan okumaya devam ediyor (20-06-2010)
18 Haziran Cuma günü öğle arasında Akdeniz Üniversitesi Hastanesi önünde toplanan işçiler sağlık işçisi Zübeyde Bayram'ın işten çıkarılmasını protesto ettiler. 18 yıldır hastanede çalışan sağlık işçisi Zübeyde Bayram'ın çalışma yeri ve saatlerinin değiştirilmesine tepki gösterdiği ve bunu kabul etmediği için işten çıkarıldığı bildirildi. Eylemde konuşan Dev-Sağlık İş örgütlenme sekreteri Özay Göztepe işten çıkarmada amacın işçilerin kıdem ve ihbar tazminatlarının ve haklarının elinden alınması olduğunu ifade etti. İşçiler taşeron şirketin kendilerine imzalatmak istediği belgeleri imzalamayacaklarını dile getirdiler. Çoşkulu bir ortamda geçen ve yaklaşık 100 işçinin katıldığı eylem taşeron karşıtı sloganlarla sona erdi.
19 Haziran Cumartesi günü ise Kapalıyolda toplanan Dev-Sağlık İş üyesi işçiler Kışlahana kadar bir yürüyüş gerçekleştirdiler. Eylemin sonunda Dev-Sağlık İş başkanı Arzu Çerkezoğlu bir açıklama yaptı. Çerkezoğlu taşeron sistemine karşı mücadelenin süreceğini, birçok hastanede taşeronu hukuki olarak kaldırdıklarını ancak hastane yönetimlerinin hukuki kararları uygulamak istemediklerini ifade etti. İhale ile insan çalıştırılmaz diyen Çerkezoğlu Zonguldak'ta iş cinayetine sebep olan taşeron sisteminin, hastaneleri özelleştirmede bir araç olduğunu belirtti. Eylem "taşerondan sağlığı süpüreceğiz" "AKP sağlıktan elini çek" "Biz haklıyız, biz kazanacağız" sloganlarıyla sona erdi. İki eyleme de birçok sosyalist kurum ve sendika destek verdi.
Bizler de Devrimci Marksistler olarak sağlık işçilerinin taşerona karşı mücadelelerinde onların yanındaydık. Güvencesizler başlığı altında Dev-Sağlık İş'in öcnülüğünde gerçekleşen ve "güvenceli iş" gibi dar bir talebi kapsayan eylemler elbette önemlidir. DİP militanlarının görevi sadece sağlık işçilerinin değil tüm güvenceli-güvencesiz işçilerin kapitalist düzene karşı seferber etmektir. Bu yolda güvenceli iş ve taşeronlaşmaya karşı mücadele hattı önemli olmakla beraber kapitalist sömürüyü kitlelere daha güçlü şekilde teşhir edecek uzlaşmaz geçiş taleplerini -işten atmak yasaklansın, işsize iş, dış borçlar silinsin,işçiyi işten atan işletme işçi denetiminde kamulaştırılsın vb.- mücadelenin ana eksenine oturtmak gerekmektedir.