Millet Meclisi OUT! Amerikan Senatosu IN!

Millet meclisi out

Erdoğan ve iktidarı TBMM’nin önce yetkilerini aldı şimdilerde itibarını ayaklarında çiğniyor. Her şeyden önce meclisin biraz olsun itibarı kalmış olsaydı, TBMM Başkanı Binali Yıldırım İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığını kabul etmezdi. Madem Binali Yıldırım bunu kabul etti, meclis üyelerinin hem meclisi hem de anayasayı hiçe sayan bu harekete karşı kıyameti koparmaları gerekirdi.

Ama nerde? Meclise ne başkanı ne de üyeleri saygı duyuyor artık. Tabii ki hayat, özellikle de siyaset boşluk kabul etmez. Modası geçen ve işlevini yitiren TBMM’nin yerine bugünlerde Amerikan Senatosu geçmiş durumda. Amerikalılar modası geçmiş şeyler için OUT, yeni moda şeyler için de IN derler. Bugün Türkiye’de Amerikancı istibdad rejiminin elinde Millet Meclisi OUT, Amerikan Senatosu IN olmuştur.

MİT Müsteşarı Hakan Fidan, Kaşıkçı cinayeti ile ilgili TBMM’ye vermediği bilgileri Washington’da Amerikan Senatosu’yla paylaşıyor.  En son Kuzey Karolina senatörü olmak dışında resmi bir görev ve yetkisi olmayan Lindsey Graham’ın Türkiye ziyareti de en az bu olay kadar vahim. Amerikan senatörü sıradan başlıyor; MİT müsteşarı, Milli Savunma Bakanı ve Cumhurbaşkanı’yla teker teker görüşüyor. En üst düzey şekilde ağırlanıyor, el üstünde tutuluyor, Erdoğan’la beraber Fazıl Say konserine bile gidiliyor.

16 Nisan’da yerli ve milli hükümet sistemi diye pazarladıkları istibdad rejiminin hali ortada. Millet Meclisi taca atılmış, Amerikan Senatosu baş tacı ediliyor. Milli irade diye sabah akşam atıp tutanlar, milletin oylarıyla seçilmiş insanlara (dokunulmazlığını kaldırıp hapse atmadıklarında) figüran muamelesi yapıp memleketin kaderini Amerikan senatörleriyle tayin ediyorlar. 

Bugünkü meclis, istibdadın, emperyalizmin ve sermayenin zincirlerine vurulmuştur. Bu meclis, milli iradenin değil Türkiye’nin emekçi halkına reva görülen zilletin temsilcisi haline getirilmiştir. Türkiye hürriyete ancak işçi sınıfının öncülüğünde zincirlerini kırarak, yasaksız ve barajsız seçimlerle oluşturulacak zincirsiz bir Kurucu Meclis’le yürüyebilir.

Bu yazı Gerçek gazetesinin Şubat 2019 tarihli 113. sayısında yayınlanmıştır.